Yönetim
Kadın Sağlığı
Gezinti
Kullanıcı girişi
Son konular
- Obezite, kanser riskini artırıyor
- Adet geciktiriciler nasıl kullanılmalı?
- Saç dökülmesi tarih mi oluyor?
- Yaşla birlikte tokluk hissi de azalıyor
- Astım hastalarının sıcak havalara hassasiyeti
- Kanser hastalarına umut olacak kökhücre projesi
- Göz kuruluğunun sebepleri nelerdir?
- Fazla tuz tüketimi beyin kanamasına neden olabilir!
- Gerilim tipi baş ağrısına zencefil çayı iyi geliyor!
- ALS hastalığı nedir?
- Spordan önce ve sonra kahve için
- Brokoli yemek mutluluk veriyor
- Kahvenin bilinmeyen faydaları
- Sinek ısırıklarına dikkat!
- Probiyotik ürünler kilo verdiriyor
- Kanserde Kemoterapi Tedavisi Son Buluyor!
- Kalp kapak hastalıklarının belirtileri nelerdir?
- Antalya Nöbetçi Eczaneleri
- Ankara Nöbetçi Eczaneleri
- Amasya Nöbetçi Eczaneleri
- Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
- Afyon Nöbetçi Eczaneleri
- Adıyaman Nöbetçi Eczaneleri
- Adana Nöbetçi Eczaneleri
- Nöbetçi Ezcaneler
- İdrar Yolları Hastalıkları
- İdrar dansitesi ne demektir?
- İdrar Kesesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?
- İdrar nedir, idrar yolu hastalıkları nelerdir?
- İdrar kesesi ne işe yarar?
- İdrar söktürücü yiyecekler nelerdir?
- İdrar kültürü nasıl alınır?
- Sistit belirtileri nelerdir?
- İdrar torbası sarkmasının belirtileri nelerdir?
- İdrar Yanmasına Ne İyi Gelir?
- İdrar kaçırma nedenleri nelerdir?
- İdrar Kesesi Nedir?
- İdrar kesesinin görevi nedir?
- Sağlıklı İdrar Rengi Nasıl Olur?
Bilgisayar kullananlar dikkat
Bilgisayar kullanmanın gözde kırılma kusurlarına yol açmadığını söyleyen Göz hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşe Bilge, computer vision sendroma vurgu yaptı, "Bu sendrom daha çok kuru göz bulguları ile uyumlu sorunlara sebep olur” dedi.
Bilgisayar kullanırken göz kırpma reflekslerinin azaldığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış durumda. Bu da özellikle günün ilerleyen saatlerinde gözlerde kızarıklık, sulanma, görmede bulanıklık ve yorgunluk hissine yol açabiliyor. Bilgisayar ekranına bakmanın gözleri bozmadığını söyleyen Göz hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşe Bilge, computer vision sendromun kuru göz sorunlarına neden olacağını belirtti.
Bilgisayar kullanırken göz sağlığını koruyacak tedbirlere dikkat çeken ve görme keskinliğinin azalmasının, gözlerin bozulduğunun en önemli habercisi olduğunu dile getiren Bilge, ancak yavaş seyirli görme azalmasının fark edilemeyeceğini belirterek rutin göz kontrolünün önemine vurgu yaptı: “Örneğin katarakt oluşumu bir süreçtir, bir anda oluşmaz ve kişi uzun sürede yavaş yavaş meydana gelen görme azalmasını fark edemeyebilir, özellikle de tek gözdeki problemlerde bu durumun anlaşılması bir hayli güçtür. Bu nedenle rutin kontroller önemlidir.”
HAZIR NUMARALI GÖZLÜKLER SAĞLIKLI MI?
Her iki gözün çoğunlukla aynı kırma kusuruna sahip olmadığını, bunun için bu kusurların iyi saptanması gerektiğine dikkat çeken Dr. Bilge, “Piyasada satılan gözlüklerde bu tür spesifik bir düzenleme imkanı olamayacağından her iki göz için ancak rastgele ve ortalama bir düzeltme imkanı sağlar. Bu da hastayı yetersiz ya da fazla numaralı bir gözlük kullanımının getirdiği ek problemler ile karşı karşıya getirebilir” uyarısında bulundu.
DİNLENDİRİCİ GÖZLÜK NE KADAR ETKİLİ?
Bilinenin aksine 'dinlendirici gözlük' diye bir gözlük olmadığını belirten Bilge, “Bu amaçla takılan gözlüklerin herhangi bir tedavi edici veya dinlendirici özellikleri yoktur. Özetle, kırma kusuru olmayan bir kişinin gözlük takmasının anlamı yoktur” diye konuştu.
GÖZ KONTROLLERİNE NE SIKLIKLA GİDİLMELİ?
Göz hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşe Bilge’nin verdiği bilgiye göre, çocukluk çağında, ilk ayda ve 6-12 ay arası yapılan rutin kontrol sonrasında, şaşılık, göz tembelliği, yüksek kırma kusurları gibi bir durum yoksa 3 yaş ve okul öncesi kontrolleri öneriliyor. Çocuklarda şaşılık, miyopi, hipermetropi gibi kırma kusurları ve göz tembelliği varlığında ise kontroller hastalığın seyrine göre değişmekle birlikte genellikle 6 aylık şeklinde oluyor. Göz tansiyonu, şeker hastalığı gibi hastalığı olan erişkinlerin en az senede bir kontrolden geçmesi öneriliyor. Herhangi bir risk grubunda olmayan ve göz hastalığı bulunmayanların ise 2-3 yılda bir kontrole gitmeleri yeterli oluyor.
Yorumlar
Yeni yorum gönder